Däckinköp när man bor i Tyresö

20 september 2020 william_eriksson

Om man behöver köpa nya däck i Tyresö så är det först och främst en del man ska fundera över. För en ovan kan det verka som att ett däck är ett däck men det är mycket långt ifrån verkligheten. Något som man snabbt märker om man går in på en sida där däck säljs, som exempelvis https://www.dackomaskin.se/.

Plötsligt blir man varse att det finns otaliga beteckningar med siffror och bokstäver som får det att snurra i huvudet. Och fast att man försöker så kan det vara svårt att få ordning på vad de kan betyda.

 

Kopia på befintliga däck

Vill man klara sig själv men ändå få det rätt så finns det olika sätt att få tag i rätt däck. Dels kan man helt enkelt skriva upp vad som står på de däck som redan sitter på bilen. Men där bör man vara lite försiktig eftersom det kan vara olika däck fram och bak.

Ett enkelt annat sätt är att skriva in sitt registreringsnummer för att få fram vilka dimensioner av däck som bilen ska ha. Det går även att få fram om man skriver in märke, modell och tillverkningsår.

 

 

Be om hjälp

Om man inte vill lägga tiden på att själv leta upp rätt däck så kan man alltid fråga säljaren. Det är något man kan göra antingen man köper däcken online eller i en fysisk butik. Men man måste ändå veta antingen sitt registreringsnummer eller märke, modell och tillverkningsår.

Det skiljer sig i däck mellan olika storlekar på bilar. Men det är även andra faktorer som gör att det är olika typer av däck som man bör köpa till sin bil. Det man även bör tänka på är vad som ska köpas nytt. Är det endast själva gummidäcket som ska köpas eller behöver man även en ny fälg? 

Fler nyheter