Hem på hjul

13 augusti 2020 lily_hansen

Att köra omkring med ett eget hem på hjul är något som funnits under väldigt många år och som på senare år förfinats och förbättrats så att dagens rullande bostäder ofta är beboeliga under hela året. Det finns husvagnar, husbilar och villavagnar där alla tre är mobila hem men som används lite olika. En villavagn går att förflytta med sina hjul men det är inget som man kör omkring långa sträckor med, utan mer en tillfällig förflyttning någon gång per år eller mer sällan.

Husbilen är ett fordon där man måste ha med sig allt på en gång, och därför är det många som föredrar husvagnen som går att ställa av på en camping och sedan fritt använda sig av bilen för rundturer och ärenden.

Bo på camping

Om man någon gång passerat en camping så kanske man lagt märke till att de på vintern är helt eller nästan helt tomma, för att sedan på senvåren och sommaren vara fyllda av husvagnar. Vissa campingar tillåter husvagnar att stå kvar hela året och de boende kan också tycka att det kan vara en trevlig tillflykt även en solig vinterdag. Men för andra så kanske man tar med sig husvagnen hem för att ställa på en varm vinterförvaring eller avgiftsfritt på den egna uppfarten.  

Ett fritt liv

Tanken om husvagnen var att ha med sig sitt hem vart man än färdades och många är de som fortfarande lever enligt den devisen. Till skillnad mot de som alltid står på samma plats så finns det också de som väljer att besöka flera platser eller som endast använder sig av husvagnen som en övernattningsmöjlighet vid semester eller arbete på annan ort. Efter inköp är det ett billigt sätt att bo på och man behöver aldrig fundera över ifall det finns rum lediga eller inte. Det går också att använda som gästboende. 

Fler nyheter