När man behöver bilverkstad i Gävle

12 oktober 2020 lily_hansen

Att bilen krånglar händer de flesta lite nu och då. Men har man en bil av lite äldre modell då kan det vara lite mera frekvent som man behöver en bilverkstad i Gävle. Har man en gammal bil så är det viktigare än någonsin att ha en bilverkstad man kan lita på. En verkstad som kan åtgärda problemen relativt snabb. Vilket innebär att de har delar hemma eller har en bra leverantör.

 

Byte av kamrem

Saker måste inte nödvändigtvis gå sönder för att man ska ha behov av en verkstad. När man har en gammal bil är det oundvikligt att fler delar måste bytas ut på grund av att de helt enkelt är gamla. Ta till exempel en kamrem. 

De flesta ska bytas ut efter ca 12 000 mil. Det kan vara en sanning med modifikation. Därför är det viktigt att hålla lite extra koll på den. Skulle den gå sönder kan det bli en riktigt dyr historia då det även kan dra med sig en motorreparation. Kamremmen slits inte succesivt ut utan när den går sönder helt eller delvis är det bara att byta.

 

 

Bromsar

Bromsarna är en extremt viktig del av bilen. Har man dåliga bromsar utsätter man både sig själv och sina medtrafikanter för fara. Känner man att bromsarna tar dåligt eller att bilen låter lite konstigt. Då bör man ta den direkt till verkstaden. Det kan vara dags att byta bromsklossar eller bromsskivor. 

En annan viktig del när det gäller bromsar är bromsvätska. Att kontrollera den regelbundet kan förebygga problem. Men kom ihåg att det inte bara är att fylla på vätska om denna är låg. Troligtvis finns en läcka som först måste lagas. 

När det är gjort ska den gamla bromsvätskan tappas ut och ny fyllas på. Annars kan den nya vätskan bli förorenad. Systemet måste även ventileras för att avlägsna luftbubblor.

Fler nyheter