Så fixar du drömsemestern

11 augusti 2020 lily_hansen
Så fixar du drömsemestern

En av de mest klassiska filmerna i svensk populärkultur är utan tvekan “Sunes sommar” från 1994. Här får vi följa familjen Andersson när pappa Rudolf nobbar en greklandssemester på grund av priset. Därefter får han syn på en gammal husvagn. Genast skjuts nostalgibarometern i topp på Rudolf som direkt lägger vantarna på husvagnen.

Det blir en överraskning för hela familjen Andersson som hade förberett sig på att åka till medelhavet, sola sig bruna och äta middag i behaglig kvällsvärme på kontinentala restauranger. Så blev det inte. Men husvagnssemestern skapade likväl otroliga upplevelser, livslånga minnen och förde familjen närmare varandra än vad de någonsin varit tidigare.  

Bättre än dyra hotell 

Att åka på husvagnssemester känns som någonting som alla borde sätta på sin “bucket list” och göra minst en gång i livet. Husvagnar är det ultimata boendet för dig som vill vara flexibel, ha det enkelt men inte för enkelt, njuta av friheten och ha nära till naturen.

Du behöver aldrig betala för några dyra hotellkostnader och ändå få en upplevelse utöver det vanliga. Det är bara bra att komma bort från vardaglig lyx för några dagar. Ge dig ut på vägarna och låt ögonblicken bestämma vart du ska ta vägen och var du ska stanna.  

Sveriges oslagbara natur 

Man behöver faktiskt inte åka till Grekland på sommaren, så som Sunes familj hade tänkt från början. Sverige är otroligt vackert och ibland glömmer vi nog det. Våra fantastiska skogar, åsar, stränder och natur är oslagbara. Tack vare allemansrätten kommer du dessutom riktigt nära.

Campingkulturen och en semester i husvagnen kommer att ge dig och din familj berättelser och minnen ni kommer prata om och skratta åt i många år framöver. Ta vara på möjligheterna att ge dig ut med en husvagn. Det finns att hyra om du inte vill investera i en. Ut och upptäck vägarna och naturen!

Fler nyheter