Som ny igen

21 juli 2020 patrick_pettersson

När man hämtar ut sin bil från bilhandlaren är den alltid ren och snygg och luktar gott. Men ger man det några veckor med dagisbarn och leriga hundar så ser snart bilens skick mycket annorlunda ut. Med jämna mellanrum kan man leta sig till en biltvätt för att rengöra både utsida och insida. Men det kan ändå vara svårt att få till den där riktiga nybilskänslan som fanns vid köpet, även om man tar till alla knep och medel som man kan. Då kan det vara en idé att med jämna mellanrum lämna in sin bil på en Bilrekond för att få den helt rena grunden som man sedan lättare kan försöka underhålla

 

Rent i grunden

Bilrekond innebär att man gör rent bilens insida och utsida med alla maskiner och medel som gör att även den äldsta och mest slitna bil ser ut som om den var ny igen. Det är svårt att själv lyckas med det resultatet som proffs får genom vana och rätt medel och maskiner. Man använder inte enbart medel för att rengöra in i minsta glipa, utan man nyttjar även medel som är smutsavstötande och som gör att det tar längre tid innan bilen blir riktigt smutsig igen. 

 

 

Arbeta med bilrengöring

Om man bestämt sig för att göra en bilrekond så finns det många som utför den tjänsten. Vissa är bilverkstäder som fyller på sin meny genom att även utföra bilrekond och andra har det som sin specialitet att enbart arbeta med bilrekond. Därför kan det också skilja sig en del mellan vad olika företag kallar för en bilrekond. Man kan därför i förväg fråga exakt vad det är som ingår. På så vis vet man vad man också kan förvänta sig blir gjort med bilen. Även priset kan skilja sig ganska rejält, så det är viktigt att man frågar innan man ger över nycklarna.

Fler nyheter