Vårens välkomnande vindar

23 april 2020 Mikael_Barani

Sverige är svårslaget såhär års. Att se naturen vakna till liv är en energikick utan dess like. Livet känns liksom lite mildare och vi tar an utmaningarna i våra liv med ett lite lättare hjärta.
Att bara åka ut till en sjö och njuta av en eftermiddag i stillhet och ro är lite som att meditera. Man fyller på med vitalitet som varar i många dagar efteråt. Ibland är det nämligen bara skönt att dra iväg någonstans solo och ta tillvara på dagen. Kanske har man just hämtat ut bilden från Ford service i Stockholm och känner att man vill testa vad kärran håller för efter en liten uppdatering i garaget.
Det är då det passar att bara åka ut och njuta på små landsvägar mitt ute i ingenstans.

Plötsligt befinner man sig nämligen på en grusväg och framför en stundar ett äventyr som man inte riktigt vet hur det ska sluta. Ja oftast blir det inte sådär helt crazy, om man inte verkligen åker ut i vildmarken. Däremot kan det bli sådär lite lagom vilt och fritt – precis vad man kanske behöver efter en lång vecka sittandes framför datorn och knappandes på tangentbordet. 

För ute i skog och mark blir allt lite enklare. Saker och ting är oftast mer konkreta och inte särskilt abstrakta. Åker man ut med minimal matsäck och ett fiskespö så är det bara att hoppas på att det nappar. Annars får man vara hungrig tills man kommer hem.

Lite skönt kan det faktiskt vara att lida när man vet att man bara kan ta bilen till civilisationen igen. Vi människor har trots allt kämpat för vår överlevnad i alla tider förutom för alldeles nyligen. I varje fall i väst så har vi det relativt bekvämt och kan njuta av vardagslyx som aldrig förr.
Passa därför på att ge dig ut i skog och mark, gör upp en eld och njut av tillvaron. Sådant stärker själen.

Fler nyheter